Vam nagaja erekcija?

In Spolnost On
- Updated

Razlogi, da se pojavi erektilna disfunkcija, ki je motnja pri doseganju normalne erekcije, so različni. Erekcija je slaba iz množice razlogov, ki povzročijo, da se moški spolni ud ne prekrvavi dovolj, niti takrat, kadar je moški sicer vzburjen in si želi spolnih odnosov.

Pogosto beremo, da je osnovna težava starost, saj telo s staranjem pač peša in so njegove funkcije slabše. Toda ni vedno tako. Staranje je zgolj eden od dejavnikov, ki povečajo tveganje za motnjo, vendar ta temelji na fizičnih in psihičnih razlogih. Pomembno je, da jih odkrijemo in odpravimo oziroma zdravimo!

Erekcija ni nujno posledica stresa

Tako kot si ne smemo nikoli reči, da je slaba erekcija pač posledica starosti, in nimamo kaj storiti, si tudi ne smemo nikoli reči, da je posledica stresa, torej bo minila, ko si bomo “uredili stvari v glavi” in se sprostili. Erekcija je namreč redko nekaj, kar je odvisno zgolj od psihičnih dejavnikov, torej razlog za nezmožnost spolnega odnosa skoraj nikoli ni “zgolj v glavi”. Po podatkih zdravnikov naj bi na motnje erekcije zgolj v eni desetini obravnavanih primerih vplivalo zgolj psihično stanje. V devetih primerih od desetih pa je težava dejansko fizična, torej je nujno, da se opravi bistvena diagnostika.

Res je, da danes vsi živimo precej stresno, a tudi takrat, ko vas motnja doleti pri štiridesetih letih, se ne tolažite, da gre pač za stres. Slaba erekcija je očitno večinoma posledica zdravstvenih težav, ki se nanašajo na ožilje. Kadar se pojavi, je torej treba preveriti, ali ne gre pravzaprav za simptom, ki nakazuje možnost srčnega infarkta ali možganske kapi. Prav tako je slaba erekcija lahko simptom, ki kot prvi razkrije sladkorno bolezen.

Kako se prepričati?

Kadar sumite, da bi bila lahko slaba erekcija posledica stresa, se velja najprej sprostiti in pomiriti ter opazovati, ali bo prišlo do izboljšanja. V kolikor se težava ponavlja, pa je vsekakor čim prej potrebno k zdravniku. Sicer obstajajo tudi tablete za erekcijo, vendar je najprej potreben zdravniški nasvet.

Če ste za vaš okus premladi, da bi bili impotentni, potem ste vsekakor tudi premladi, da bi se vaše življenje končalo zaradi infarkta. Pozabite torej na sramežljivost in se čim prej naročite pri zdravniku, saj lahko le diagnostika dokončno potrdi, da je slaba erekcija zgolj posledica stresa, ali pa takšno predvidevanje tudi ovrže in omogoči pravočasno zdravljenje drugih stanj.

You may also read!

Izboljšana spolnost s Kamagra gelom

Z gelom Kamagra do izboljšane spolnosti

Moški po 40. letu starosti pri sebi začenjajo opažati določene spremembe, ki pa se ne tičejo zgolj nekaj sivih

Read More...
Nevarnost debelosti

Zakaj je debelost lahko zelo nevarna?

Prekomerna telesna teža ali debelost že dolgo časa ni več zgolj estetska napaka, pač pa se ljudje čedalje bolj

Read More...
Astma

Kako živeti z astmo?

Pri astmi gre za kronično vnetno bolezen, zaradi katere pride do vnetja dihalnih poti in s tem do težav

Read More...

Mobile Sliding Menu