Nesigurnosti druge žene

In Odnosi in partnerstvo On
- Updated

Biti “druga” ali “nova” žena je nekaj, s čim se borijo številne ženske, saj je ločitev in propadlih zvez vedno več. Dinamika vsakdanjega življenja namreč velikokrat preprečuje, da bi bila družina družina v pravem pomenu besede.

Dejavniki, ki prispevajo k tej negotovosti in slabemu počutju žensk, so tisti, ki izvirajo iz stigme in predpostavk, ki jih družba postavlja na mačehe in druge žene. Druga žena ali mačeha je namreč v mislih mnogih ljudi nekakšen slab nadomestek bivše žene in pa tudi ženska, ki se grdo obnaša do partnerjevih otrok.

Žensko počutje je povezano tudi z dejstvom, da se kot mačehe ali druge žene počutijo, kot da so “zamudile” doživljanje mnogih prvih v življenju s svojim novim možem.

Resnično bi vam rada povedala, da je ta negotovost nekaj, česar nikoli nisem doživela, vendar ne morem. V prvem letu poroke sem se namreč definitivno spopadala z občutkom, da sem, hmmm, kako naj rečem… nekdo, ki ne spada v družino, ki jo sestavljajo moj mož, njegov otrok in njegova bivša žena.

Pred najino poroko sem se, tako kot mnoge druge ženske, začela spraševati, ali bo najina poroka pomenila toliko mojemu možu kot meni, ker je to enkrat že doživel.

Preden da se je rodila najina deklica, sem v joku kričala, da mu to nič ne pomeni, ker je imel že dva otroka z bivšo ženo. A kot sem kasneje ugotovila, me je pomirjalo, da je moj mož točno vedel, kaj storiti, kako me pomiriti, ko sem se bala, da bo šlo med porodom kaj narobe. In danes sem mu hvaležna, ker je točno vedel, kaj storiti v vsakem trenutku.

Ljubosumna sem bila, da je že vse doživel, da je imel vse tiste “prve” v življenju z nekom drugim.

V moji glavi sem imela to idejo, da sem zato, ker sem njegova druga žena, manjvredna, in da je tudi najin odnos zato manj vreden.

Kako bi si sedaj želela, da bi šla lahko za par let nazaj in povedala sami sebi, da to kar si počnem, to kako se počutim in kaj mislim glede naju z možem, kako zelo nisem imela prav.

Medtem ko so te negotovosti drugih žen in mačeh zelo pogoste, so popolno sr***e. Ločiti se morate od teh strupenih misli.

Čeprav je vsaka dinamika družine različna, so te negotovosti precej univerzalne. Ampak, kot sem rekla, treba je razmišljati v drugo smer. Želim vam povedati, kako morate (MORATE) zamenjati miselnost, da boste lahko videli drugo, pozitivno stvar. Ker obstaja!

Danes bom z vami delila tri načine za opuščanje negotovosti, ki prihajajo s tem, da ste nova ali druga žena!

  1. Pustite, da preteče nekaj časa.

Verjemite mi, to je situacija, ko morate pustiti, da čas stori svoje.

Sčasoma bosta z možem ustvarila svoje spomine in ustvarila svoje lastne tradicije. Ne boste se več počutili nove ai druge. Vi in vajina nova družina boste utrjeni, ne boste se vam treba več na novo seznanjati s prijatelji/znanci/sodelavci. Kako naj rečem drugače, kot pa: ne boste dolgo novica, o kateri bodo vsi govorili.

En dan se boste zavedli, da se ne identificirate več kot nova ali druga žena. Vi ste preprosto njegova žena.

Pogosto se spominjam trenutkov, ko me je moj mož v prvem letu po poroki predstavljal svojim sodelavcem:

“To je moja žena Jana” me je predstavil na različnih dogodkih.

“Da, srečali smo se že” je rekel marsikdo.

“Hm … ne pravzaprav se niste. To je moja nova žena,” jih je popravil moj mož.

Ja, zelo zoprna in nerodna situacija.😳

  1. Niste doživeli z njim v prvo, lahko pa v zadnje!

Ne doživeti nakupa “prve hiše” ali rojstva “prvega otroka” ali “prve zakonske zveze” s svojim partnerjem je nekaj, kar uničuje ​​psiho veliko žensk. Kot sem rekla zgoraj, popolnoma vas razumem.

Neskončno bi bila vesela, da bi vse to doživela pri svojem možu, toda to bi bilo tako, kakor so se stvari odvijale za naju. To ni bila najina realnost in bilo je prekleto težko.

Če se tudi vi tako počutite, naj vas nekaj vprašam. Na koncu dneva, če pomislite, je njegova prva žena in doživetja z njo toliko pomembna, da boste zaradi tega iz rok izpustili moškega svojega življenja?

Ne verjamem!

Ali vaš mož še vedno sedi in se spominja vzihičenosti zaradi nakupa hiše s svojo bivšo ženo?

Ne, ne. Razmišlja o svojem življenju z vami.

Kot njegova druga in zadnja žena lahko zdaj in do konca sedite z njim v vajini hiši.

Prve žene res niso pomembne.

  1. Dobili ste boljšo verzijo moškega

Biti njegova druga žena je dejansko pozitivna stvar, saj s tem dobite boljšo različico svojega moža.

Resnica je, da ne glede na zgodbe, ki ste jih slišali o tem, kako grozna je bila njegova bivša, je tudi vaš mož naredil napake. Tudi on je zajebal. In VELIKA možnost je, da se je iz tega kaj naučil.

Dobite torej boljšega človeka. Dobite nekoga, ki lahko razmišlja o prejšnjem zakonu in vidi, kje je naredil napako.

Jaz sem sama pri sebi spoznala, da sem dobila boljšo različico svojega moža! Pogovarjala sva se o lekcijah, ki jih je naučil, in o stvareh, ki jih tokrat počne drugače. Za to sem mu hvaležna!

Pripravljena sem staviti, da tudi če vi in ​​vaš partner niste imeli istega pogovora, to velja tudi za vas!

Bistvo vsega je , da če se borite z drugo ženo, če se počutite negotovo, da ne boste imeli tistega vsega prvega, so vaša čustva normalna, vendar mislim, da bi morali zamenjati miselnost in pogledati zgodbo iz druge plati. Skrbi vas za stvari, ki jih ne morete spremeniti, in tako izgubite vse pozitivne rezultate, ki jih prinaša biti druga žena.

 

You may also read!

Izboljšana spolnost s Kamagra gelom

Z gelom Kamagra do izboljšane spolnosti

Moški po 40. letu starosti pri sebi začenjajo opažati določene spremembe, ki pa se ne tičejo zgolj nekaj sivih

Read More...
Nevarnost debelosti

Zakaj je debelost lahko zelo nevarna?

Prekomerna telesna teža ali debelost že dolgo časa ni več zgolj estetska napaka, pač pa se ljudje čedalje bolj

Read More...
Astma

Kako živeti z astmo?

Pri astmi gre za kronično vnetno bolezen, zaradi katere pride do vnetja dihalnih poti in s tem do težav

Read More...

Mobile Sliding Menu